Wijnen met verhaal

Natuurwijn

01-07-2023

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een natuurwijn: wijn zonder aditieven, vaak niet gefilterd en gemaakt met respect voor de natuur.

Vanaf de 15de eeuw worden de druiven in Chili geteelt en al snel begint men wijn ervan te maken. Dit is mogelijk onderandere dankzij gunstig klimaat en verscheidenheid van terroir van het land.

Rucahue wijn

13-04-2022

Een van onze laatst bijgekomen wijnhuizen is Rucahue wijnhuis uit Chili die zowel in Maule vallei (Las Cañas, 900Ha aan de oevers van de Loncomilla rivier), als in Itata vallei (Larqui) de wijngaarden heeft.

País 215 BC

13-04-2022

Bij Chilessency hebben we een wijn van Garage wine Co País 215 BC Ferment uit Secano Interior, Itata vallei. En 215 BC is zeker geen "Before Christ" maar... wat betekent het dan?

Een van de populaire witte druiven in Chili naast Chardonnay is ongetwijfeld Sauvignon Blanc. Deze druif wordt in verschillende valleien gekweekt. De wijnen worden ook op diverse methodes gemaakt. Dit alles maakt deze druif zeer mooi en geliefd niet enkel in Chili maar ook wereldwijd. Maar het was niet altijd zo.

Curicó vallei (zwart (curri) en water (co) uit Mapudungún, taal van de Mapuche stam) heeft een rijke wijntraditie. De wijnbouw in de streek is begonnen in de XIX eeuw. De regio heeft alles om succes van zijn wijnen te verzekeren: de juiste hoeveelheid regen in de winter, de bodem die een goede drainage bevat, lange droge zomers met gemiddelde...

CHilessencywinkel Scheldebrugstraat 8 9260 Wichelen