Natuurwijn

01-07-2023

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een natuurwijn: wijn zonder aditieven, vaak niet gefilterd en gemaakt met respect voor de natuur. 

Chili als land met ongelofelijk goenstige ligging en klimaat stond al deze jaren ook niet stil.  Elk jaar verschijnen er nieuwe projecten die de kwaliteitsvolle natuurwijnen op de markt brengen. 

Bij Chilessencywinkel zijn we ook blij om enkele van die projecten te mogen voorstellen aan de Belgische klanten. 

Momennteel werken we rechtstreeks met twee wijngaarden die prachtige natuurwijnen maken.  

Tinta Tinto uit Algarrobo, Kustlijn

Tinta Tinto is een klein familieproject van Roberto en Javiera met grote ambities.  Met de hulp van hun dochters maken ze wijnen op zo natuurlijk mogelijke manier: met respect van de natuurlijke gisten aanwezig, zonder aditieven, noch filtering. Alle wijnen zijn monocepages en zo artisanaal mogelijk gemaakt in hun eigen mini bodega in Algarrobo, een gezellig kuststadje in Casablanca regio.  Zij zijn gestart in 2010 met hun eerste wijnen en nu in 2023 zijn hun wijnen zeer goed ontvangen in diverse landen, onderandere in België, Oostenrijk, Denemarken en zelfs China. 

Bij Chilessency hebben we verschillende wijnen van dit interessant project:  https://www.chilessencywinkel.be/?collection=natuurwijn

Viña González Bastías

Wijnhuis Viña González Bastías uit Maule vallei is een wijnhuis die zeer ecologisch te werk gaat. Alle wijnen worden door Daniela y José Luis, de eigenaars en wijnmakers, geproduceerd met recpect voor de natuur. Ze gebruiken geen industiele processen om hun wijnen te maken.  Alles wordt met de hand gedaan: van werken in de wijngaarden tot in hun wijnproductieruimte. Hun natuurwijnen hebben geen aditieven en zijn niet gefilterd. Zij gebruiken Raulí (soort plaatselijke eik) houten vaten voor de opvoeding van hun wijnen of amfora´s. Om te ontristen gebruiken ze een "Zaranda de Coligue" (een rooster gemaakt van stokken van een soort Chileense bamboe). Alles zeer met respect voor de oude tradities van de streek en natuur. 

Kom maar zeker proeven! Bij Chilessency hebben we 3 verschillende soorten wijn.  https://www.chilessencywinkel.be/?collection=natuurwijn

CHilessencywinkel Scheldebrugstraat 8 9260 Wichelen