Semillón Garage Wine Co wit of oranje wijn?

23-07-2022

Semillón van Garage Wine Co is een unieke wijn die zowel wit als oranje beschouwd kan worden. 

Zijn goudgele kleur met oranje tintes  vertelt ons dat het eigenlijk een witte wijn is gemaakt door een zeer oude methode uit Georgië, kvevri methode. Deze soort wijnen zijn eerder bekend als oranje wijnen. En de kleur hangt natuurlijk af van de druif en oxidatie. Hoe meer oxidatie hoe intenser de kleur. Semillón van Garage Wine Co is gemaakt met zeer beperkte hoeveelheid zuurstof, daarom is die eerder wit dan oranje wat kleur betreft.

Semillón druif is een van de oudste aangeplante druiven in Chili. Ooit was de druif zeer populair en waren er veel wijngaarden, maar die lagen meestal op zeer moeilijk toegankelijke plaatsen waar men met machine  noch tractor kan werken. Als gevolg zijn deze wijngaarden verwoest geraakt. Het was te duur en niet meer rendabel deze wijngaarden te bewerken, het was gemakkelijker die om te ploegen en iets anders in plaats van de druiven te planten. Beetje per beetje zijn de aanplantingen met semillón druif zo goed als verdwenen. 

De wijnproducenten Pilar en Derek van Garage Wine Co zijn gepassioneerd door de herwaardering van de oude vergeten druivenrassen. Het woord "moeilijk" bestaat voor hen niet. Zo hebben ze de Isidore wijngaard volgeplant met de oude Semillón wijnstokken ontdekt in een mindertoegankelijke deel van Maule vallei, Sauzal zone.  Op dit lapje grond staan er wijnstokken van 65 jaar oude druivelaars en ouder. 

Harde werk met paard en kar , letterlijk, wordt beloond door de tallrijke apreciaties van hun heerlijke en unieke Semillón - fieldcraft wijn die u bij Chilessencywinkel kunt proeven en aankopen.  


CHilessencywinkel Scheldebrugstraat 8 9260 Wichelen