Curicó of zwart water vallei

06-02-2021

Curicó vallei (zwart (curri) en water (co)  uit Mapudungún, taal van de Mapuche stam) heeft een rijke wijntraditie. De wijnbouw in de streek is begonnen in de XIX eeuw. De regio heeft alles om succes van zijn wijnen te verzekeren: de juiste hoeveelheid regen in de winter,  de bodem die een goede drainage bevat, lange droge zomers met gemiddelde temperaturen van 20C. 

In het westelijke gedeelte van de vallei is het klimaat ideaal voor de Sauvignon Blanc dankzij de dag en nacht temperatuurschommelingen. De laatste jaren is de wijnproductie van Sauvignon Blanc verdubbeld en telt momenteel 14.000 hectaren van deze druif. 

De warmere streken van de vallei zijn ook perfect voor de rode druiven, een van de meest geteelde in de regio is Cabernet Sauvignon.

De Curicó vallei heeft een ruime diversiteit aan bodems: vulkanische bodems, kleibodems, met goede drainage en tegelijkertijd bodems die voldoende vocht tegenhouden om de lange warme zomers te doorstaan, rijke en ook arme aan mineralen bodems goed voor diverse druivenrassen. 

Meest populaire druivenrassen van de regio zijn: 

Chardonnay
Sauvignon Blanc
Gewurztraminer
Sauvignon Vert
Cabernet Sauvignon
Carmenére
Malbec
Merlot
Syrah
País

Onze " pareltje" uit deze vallei is ongetwijfeld schuimwijn " Estelado" van de wijngaard " Miguel Torres Chile". 

CHilessencywinkel Scheldebrugstraat 8 9260 Wichelen