Wijnen met verhaal

Polkura wijnen van de wijngaard Polkura zijn zeer geliefd bij onze klanten. Maar hoe komt deze wijngaard aan deze naam?

Het verhaal van de creatie van deze Blanc de Noir begon in 2017 toen de vreselijke branden heel veel wijngaarden in Chili vernielden. De wijnbouwers hadden schrik dat hun wijnen de ¨smoky¨ aroma zouden krijgen als er te lange contact met de schil was. Zo is de Blanc de Noir van een lichte persing ontstaan. Het resultaat was zo...

Elke Single Ferment wijn heeft zijn eigen naam. De eerste Cinsault was eigenlijk meer een onweerstaanbare drang om een wijngaard met weinig opbrengst en te dure fruit te redden. En die kreeg de naam The Soothsayers door de visie van Pilar die de toekomst kon voorspellen.

Druivenras "País" heeft meer dan 50 namen. Is ook gekend als Negra Antigua, País, Uva Chica Negra, Uva del País, Uva Negra, Uva Tinta, Viña Blanca, Viña Negra (Chile);

Carménère is een druivensoort die oorsproonkelijk afkomstig uit de streek van Bordeaux, Frankrijk is. Het is een kruising van de Cabernet Franc en de Gros Cabernet.

In Aconcagua vallei in Chili ligt er een archeologische site Paidahuén waar jaren terug de mysterieuze tekeningen en opschriften gevonden waren naast heel veel artefacten, deze waren in zeer goede staat, zo goed als intact en dateerden van de tijd van de rijk van Inca´s die ongeveer 500 jaar geleden nog bestond.

CHilessencywinkel Scheldebrugstraat 8 9260 Wichelen