Phoenix of Blanc De Noir van Garage Wine Co

01-01-2021

Het verhaal van de creatie van deze Blanc de Noir begon in 2017 toen de vreselijke branden heel veel wijngaarden in Chili vernielden. De wijnbouwers hadden schrik dat hun wijnen de  ¨smoky¨ aroma zouden krijgen als er te lange contact met de schil was. Zo is de Blanc de Noir van een lichte persing ontstaan. Het resultaat was zo goed dat het momenteel een van de favorite entry-level wijnen van de wijngaard Garage Wine Co is. 


Een Engelse vriend zei ooit:  "Like Phoenix out of the ashes." / " Als Phoenix uit de as". (De mythe over de vuurvogel Phoenix die herrijst uit haar as). Zo heeft deze wijn de naam van ¨Phoenix Ferment¨ gekregen. 

Pas in 2018 kreeg deze wijn de extra verduideliking in zijn naam, namelijk: Pais-Cariñena, omdat er in het jaar 2017 enkel 15% Cariñena druif zat en de resterende 85% País druif was mocht deze wijn deze verduideliking niet bij hebben en was het als een monocepage van País druif verkocht. In 2018 bestond de cuvée uit bijna 40 % Cariñena. Dit gaf de wijn hogere zuurgraad en maakte die iets krachtiger.  En de florale aroma van wit bloessem in combinatie met lichte zoute minerale steentoets maakte deze wijn zeer intrigerend!  Een unieke wijn voor unieke mensen!

U kunt deze wijn bij Chilessency aankopen! Klik hier voor meer informatie. 

CHilessencywinkel Scheldebrugstraat 8 9260 Wichelen