Garage Wine Co: een verhaal die de moeite waard is

21-12-2020

Garage Wine Co: een verhaal die de moeite waard is:

Het is een verhaal van Pilar en Derek en hun ongelofelijke inzet! Alles begon in hun garage waar ze enkele wijnen voor hun familie en vrienden maakten. In 2006 hebben ze met het exporteren van hun wijnen naar de Verenigd Koningrijk en Denemarken gestart. 

Hun principe is werken met de lokale boeren en voornamelijk in de streek van Maule en Itata vallei. De druivenrassen die zij vooral gebruiken zijn Carignan, Garnacha, Monastrell, País, Cinsault en Cabernet Franc geënt op pre-phylloxera wijnstok. 


Een verhaal van de fles:

In het Spaans heeft men een uitdrukking ¨La necesidad agudiza la inteligencia¨ dat wil zeggen dat de nood de hersenen beter doet werken. Het was zeker een verhaal van Pilar en Derek.

Garage Wine Co gebruikt gerecycleerde flessen voor hun wijnen.  Op hun blog legt Derek de reden ervan: 

¨Because our production runs were small we were challenged when it came to dry-goods. When bottle makers refused to deliver to us, we found a local bottle recycler who became a trusted partner. This small business employs workers in a rural part of the country where stable and safe work is hard to find. What we learned is that when bottles are manufactured they have a limited shelf-life on the factory patio-a best before date if you will. Today we buy these bottles and wash them before use. This is glass that would otherwise have been smashed and melted and remade-without ever having been used. What is the carbon footprint of a bottle manufactured twice to be used once?¨ 

Ook de belettering was niet evident. Door het feit dat Pilar en Derek de gerecycleerde flessen gebruikten konden zij geen etiketten printen omdat de afmetingen van de fles het niet toelieten. Zo moesten zij letterlijk leren schilderen. Zij hebben een techniek van silk-screening of zeefdruk toegepast voor hun flessen. En het resultaat is zeker zeer origineel en mooi! 

En de wax... ja, in het begin produceerde Garage Wine Co  niet in grote volumes en het was gewoon te duur om met plastieke standaard afwerking de flessen af te dichten. Daarom opteerden Pilar en Derek voor de wax. En dat was een goede zet! 

Het ging telkens beter en beter! Momenteel hebben Pilar en Derek een brede gamma wijnen en diverse uitvoeringen wat flessen en etiketten betreft. Zij werken steeds met fruit van de boeren van hun omgeving Secano Interior, Maule, Itata, maar ook met fruit uit hun eigen percelen. 

Garage Wine Co is nog steeds relatief klein en zeer uniek maar is aanwezig in verschillende landen met hun productie. Ook in België zijn ze te vinden! 

Chilessency importeert vanaf nu rechtstreeks van bij Garage Wine Co. 

Proef zeker een van de volgende wijnen uit ons assortiment! Steun de gewone Chileense boeren! 


Categorieën

CHilessencywinkel Scheldebrugstraat 8 9260 Wichelen