Geen producten in het winkelmandje.
Geen producten in het winkelmandje.
Geen producten in het winkelmandje.
Een gesprek met Pilar Miranda, oenologe van Garage Wine Co, beste oenologe van Chili in 2024.
Wat bracht je naar de wereld van de wijn?
De magie die ontstaat tussen de wetenschap, wijngaard, wijnkelder en mensen. Er zijn veel te weinig beroepen die zo veel zaken in zich kunnen integreren.
Hoe was je eerste wijn die jij proefde? En die jij maakte?
Ik weet niet meer wanneer exact het was, maar toen ik pas aan mijn studies begon, heeft iemand een fles Tondonia meegebracht om het even te proeven. Iedereen was enorm onder de indruk van de “Rioja” op het etiket. Ik wist toen nog niet veel over Rioja, maar de wijn van die fles was van een andere planeet. Het was zo anders, alsof er een spel volgens andere regels werd gespeeld maar in de fles. Veel later besefte ik dat de wijnen van Heredia altijd 5-6 jaar later op de markt komen dan de meeste wijnen en het is juist daarom dat zij zo anders zijn. Het is echt de moeite waard om te wachten. Deze wijnen zijn dan klaar om gedronken te worden en komen dan pas op de markt. En het is ook de reden dat wij, 4 partners van Garage Wine Co, de laatste jaren een beetje wachten met de lancering van onze wijn. Ronde zeer goed geïntegreerde en elegante tannine…. Wow!
Welke aspecten zijn voor je belangrijk in de wijn?
De balans van alle componenten: tannine, alcohol, zuurtegraad, is het allerbelangrijkste, zonder enige twijfel! Ik geloof dat alle aspecten van de wijn in perfecte combinatie met elkaar belangrijker zijn dan elk afzonderlijk, maar toch een goede structuur en aangename fruitaroma´s die de geuren van hout domineren, diepte van de wijn en zuren zijn fundamenteel.
Hoe zou jij je wijn beschrijven met 3 woorden?
Wijnen van kleine unieke percelen, evenwicht en lang leven in de fles.
Welke wijn zou jij graag in de kijker zetten? Is er iets nieuws op komst?
Wij staan stevig in onze schoenen bij alle wijnen die wij maken bij elke unieke wijngaard. Dit jaar komt er nog Malbec van Cauquenes, oogst 2022 en van San Francisco oogst 2023 bij.
Interview gemaakt door Anasatssia @2024
est 2018