Type: rode wijn
Wijngaard: Viña Tagua Tagua,
Inhoud: 750 ml
Druiven: 50% Cabernet Sauvignon, 13 % Merlot, 27 % Syrah, 10 % Barbera
Terroir: Maule vallei, Cauquenes, +-25 jaar oude wijnstokken, Dry farming regio, bodem met dominantie van rode klei, graniet en kwarts.
Lagering: handgeplukt, fermentatie op Inox ( 26C - 28C), opvoeding in Franse eik gedurende 24 maanden, minimale interventie.
Kleur: diep robijnrood
Aroma: zwarte bessen, brambessen, in combinatie met rode kers en aalbes, verse kruiden zoals roosmarijn en munt versterkt door zwarte chocolade, rook.
Smaak: geconcentreerde fruitige wijn met vanille, ceder en wat rokerige toetsen, uitgesproken aciditeit in combinatie met rijpe zeer goed geintegreerde taninnes geven de wijn mooie rijpingspotentieel.
Aan tafel: Gerookte en gezouten hesp, oude kazen, geroosterde rode vleessoorten, gerechten op basis van tomaat, quiches en andere deeghoudende gerechten.